Световният шампион записа нов рекорд в кариерата си след като стана първия рали пилот постигнал 50 победи в световния рали шампионат. Французинът за пореден път постави конкуренцията в ролята на зрители и статисти, неспособни да му се противопоставят по какъвто и да било начин. След като още в петък той до голяма степен си осигури победата, в съботния ден сериозни промени не настъпиха и така в неделя той се задоволи с ролята единствено да контролира преднината си спрямо съперниците. Това бе и третата поредна победа за пилота на Ситроен, който изглежда че отново рано-рано ще обезмисли борбата в шампионата.
“Опитах се да не поемам излишни рискове”, заяви щастливия победител след финала на надпреварата в Кипър. “Спомням си, когато победих рекорда на Сайнц от 26 победи. Това не бе толкова назад във времето, а ето че вече постигнах 50-та победа. Чувството действително е прекрасно. Смятам че трите ми най-важни победи бяха тази от Норвегия през този сезон, триумфа ми във Финландия през миналата година и първата ми победа на рали Монте Карло. В Норвегия и Финландия нещата се решиха след оспорвана битка с Мико Хирвонен във всеки етап. Условията в Норвегия бяха чудесни, а триумф във Финландия пък е важен за кариерата на всеки пилот.